Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ukradená Bára - otec proti Kapitánovi

Vyjádření otce Barbary Mudr. Jana Hulíka k odvolání opatrovníka proti Usnesení Okresního soudu umožnit otci neasistované návštěvy u své dcery v dětském domově Dvůr Králové ze dne 23.11.2015a k přílohám opatrovníka 

V rozhovoru pro časopis Reflex ze dne 15.října2015 na str. 38 říká ředitel Úřádu pro mezinárodně-právní ochranu dětí Judr. Kapitán, pisatel výše jmenovaného  odvolání následující –

Citát:

,,Často vídáme selhání aktérů,nejčastěji rodičů a přesto,že k jejich selhání                       došlo nabízíme jim pomocnou ruku,ale oni se prostě nechtějí nechat vést.“

 

K této poněkud šroubované větě  Mudr. Hulík podotýká

 

 

  • Ne vždy selhávají oba rodiče jako při rozvodu manželství ne vždy oba manželé mají na rozvodu vinu. Toto je klišé,které připomíná kamenování často nevinných žen v arabském světě.

 

  • Judr.Kapitán podal pomocnou ruku matce o které věděl,že je duševně nemocná a že právě proto bylo dítě,které měla v péči,svěřeno do péče otce.Judr. Kapitán dokonce matce radil, jaká opatření musí udělat,aby dítě soudně otci svěřené mu nemohlo být vráceno.Byl to Judr.Kapitán,který poradil matce,že při případném pokusu otce si dítě odvézt  se dcera Bára má bránit a to všemi prostředky.

 

    Z toho vyplynulo dnešní chování Barbary,že když otce vidí,dělá hysterické scény,čímž je otec       hrubě urážen a špiněn před přítomnými,jako někdo kdo Báru týral a z něhož má oprávněně panický strach.

 

Nikomu, kdo se případem Báry zabývá jěště nedošlo,že takto se chovající dítě musí mít hluboké dlouhotrvající zážitky týraného dítěte,ale ono si po celé dva roky, kdy bylo v péči  otce na něj nikdy nestěžovalo a u psycholožky paní Navrátilové v Břeclavi ho vyobrazilo jako hodného medvídka.

 

Pomocná ruka Judr. Kapitána tedy vždy sloužila a slouží proti nevinnému otci a proti nejlepšímu zájmu dítěte se kterým se on ohání.Tím že Barbara nechodila od únosu do školy s čímž Judr. Kapitán souhlasil,prodlužoval dobu a velikost spisu,aby zakrátko byl tak obsáhlý,že se jím nikdo nechtěl podrobně zabývat a soud, především ten Krajský,spis četl čím dál tím méně.

 

  • Nepoctivé jednání Judr. Kapitána šlo tak daleko,že zamlčel setkání  s otcem v jeho ordinaci,kterého byl přítomen pracovník sociálního úřadu pan Zierling z Rakouska a spolupracovnice, dnes přítelkyně Dr. Hulíka paní Silva Crlíková,která si jako bývalá kamarádka z dětství s Judr. Kapitánem tyká.Tato důvěrná známost se spolupracovnicí doktora Hulíka a prohlídka bytů jak Dr. Hulíka tak i sousedního bytu jeho spolupracovnice mohla přesvědčit ředitele Úřadu pro mezinárodně právní ochranu dětí v Brně o tom,že vše co Barbara o otci říká po únosu je smyšlený nesmysl,který jak matka tak prarodička dítěti nasadily do hlavy.

 

Z napsaného tedy vyplývá, že neselhal otec,ale totálně Judr. Kapitán a jeho selhání hraničí dokonce se zneužitím pravomoce veřejného činitele,což otec nechá později prověřit.Judr.Kapitán na sebe v Reflexu prozrazuje,že by rodiče rád vedl.Zapomíná ovšem na to ,že k tomu aby mohl někdo někoho někam vést,musí vědět, odkud a kam.Tak jako chirurg než se chopí skalpelu, musí vědět přesně diagnózu pacienta,aby neamputoval zdravou končetinu.Tak svědomitý ovšem Kapitán není a otec se domnívá, že vědomě nebyl a proto se pokouší amputovat toho zdravého rodiče a do té doby zdravé dítě ponechává nemocné matce, čemuž udělá přítrž až soudní psychiatr který matku vyšetřil. Otázkou zůstává proč to Judr. Kapitán udělal, ale to zůstane také předmětem pozdějšího šetření.

 

Paní Mgr. Jetelinová z Úřadu Judr. Kapitána chce podpořit otce v setkání s dcerou tzv. asistovaným kontaktem, při kterém by se Barbara prý citila bezpečná a o schůzce by prý mohla být podána i zpráva.

Ačkoliv dosud neexistuje jediného důkazu,že by se kdy Barbara u otce cítila v nebezpečí, je otec takovýmito návrhy opětovně urážen a ponižován.

 

Jak se o bezpečnost dítěte staral opatrovník, než byla Barbara soudem oddělena od matky a poslána do krizového centra, už víme.Nezletilá navštěvuje s matkou po nocích hospody,tančírny,matka souloží za přítomnosti dítěte se svými chlebodárci a vozí dítě v podnapilém stavu autem a když jí dojde benzín, i s dítětem v noci auta stopuje.

Úřad však nadále předkládá soudu nutnost asistovaného styku otce s dcerou,protože je přesvědčen,že se dcera v jeho přítomnosti necítí bezpečně.

 

Co se týče zpráv,které Úřad Judr. Kapitána přikládá ke svému odvolání má otec za to,že se  velmi podobají zprávám uličního výboru minulého režimu a popisují detaily,jako je nemohoucnost otce otevřít si branku ústavu nebo maji budit dojem o otcově zhíralosti,když se zmiňují o zahlédnutí obrázku v otcově fotoaparátu,kde přítelkyně otce vaří v zástěře bez kalhotek.

Otec si proto myslí,že jakýchkoliv zpráv o návštěvě své dcery nebude soudu třeba,protože říkají jen něco o úrovni opatrovníků jak na Úřadě  v Brně tak i v Dětském domově a nikoli o pochybení otce a jeho výchovných schopnostech.

 

Nakonec si otec dovoluje vyslovit domněnku, že se Judr.Kapitán ve zmíněném rozhovoru v Reflexu sám sebe i svůj Úřad charakterizuje,když mluví o judikatuře Evropského soudu pro lidská práva a zdůrazňuje,že při ochraně práv dětí se musí dávat přednost biologické vazbě.Kdyby tomu mělo být prý jinak,bylo by to svinstvo.Tedy jinak řečeno, ten kdo by tak činil by byl prosím kdo ...... ?

 

To nechť si soud a Judr. Kapitán doplní sami.

 

S pozdravem

Mudr. Hulík

Autor: Jan Hulik | úterý 22.12.2015 10:00 | karma článku: 11,32 | přečteno: 481x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

,,Pane doktore moc Vás prosím, jestli by jste se mohl podívat mým dětem na zoubky,, řekla mi paní z Kaplice do telefonu. Šel jsem kolem sestřičky Elišky, když řešila problém maminky dvou a tříletého dítěte,

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81 | Přečteno: 894x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

ČT-24 pátek, 06.10. Devadesátka ve 20:07 ,,O zubech a Červené Karkulce.“

Všichni známe tu pohádku. Nejsou zubaři. Nejsou už dlouho a nikdo neví proč. Je to jako s těmi černými dírami v naší galaxii nebo pánem Bohem na nebi, který je nebo není, podle toho, kdo na co věří.

9.10.2023 v 19:40 | Karma: 21,85 | Přečteno: 612x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

Punčochy nejsou výlučně ženská část odívání jako podprsenka, ale beze sporu jsou sexy, i když běžně k vidění jsou jen částečně. Zajímavé je, že punčochy přivedli do módy muži.

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83 | Přečteno: 450x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

Stalo se tak 12.12.2022 v týdeníku Respekt. Samotní tvůrci obálky jmenovaného časopisu si jistě neuvědomili, jaký se jim povedl v den vydání mnohovýznamový legrační a zároveň ironický obrázek

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

Kdy jsem si v emigraci po čtyřicítce uvědomil, že jsem vlastně studoval jen ve snaze vyrovnat se svému staršímu bratrovi, kterému jako chlapci se samými jedničkami matka nadržovala

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik