Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ukradená Bára - otec píše psycholožce

Vážená paní Ph.Dr.Voleská, dne 18.prosince 2015 jste nikým nevyzvána napsala a poslala paní soudkyni k soudu dopis ve kterém nepíšete o mě pravdu,tedy mne pomlouváte a tuto pomluvu rozšiřujete na místech,

která mají klíčový význam pro navracení mé dcery do mé vychovné péče.

Svým dopisem a jednáním s ním spojeným jste jen potvrdila, že asi nejste dobrá psycholožka jak jsem Vám řekl do telefonu, což jste nedokázala profesně překonat a neprofesně jste se urazila.

Potom Vás nenapadlo pro psycholožku nic horšího, než z nepřekonaného zpochybnění Vaší odbornosti a důležitosti označit mne za člověka s agresivním komunikačním stylem, čímž jste se připojila k hrubým pomluvám duševně nemocné matky Barbary a její prarodičky,což mělo neblahé následky pro moji dceru, které trvají dodnes.

Agresivita, jak ji definuje Abraham H. Maslov, kterého by jste mohla znát jako zakladatele humanistické psychologie je převážně reakce než povahový  rys či vrozený pud člověka. Je to reakce z frustrace nad nevyplněním základních potřeb, jako je např. seberealizace nebo také bezmoc nad bezprávím.

Václav Havel jednou málem rozbil dveře hospody, která mu byla před nosem nějakým papalášem zavřena, ačkoliv k tomu nebyl žádný důvod. Jednoduše mu bouchly saze u nicotnosti,  jak se lidově říká, z komunistické arogance a bezpráví. Nutno dodat, že byl potom hospodským a jeho kumpány zmlácen.

Maslov na jiném místě říká, že zdravý člověk, který se naučil znát sám sebe a ostatní se nechová násilnicky, agresivně nebo destruktivně, ale je vždy schopen a připraven k sebeobraně.

Vážená paní PhDr. Voleská, ujištuji Vás, že oproti oběma únoskyním mé dcery se mám za zdravého človeka o kterém Maslov píše. Nejsem proto agresívní, ale vždy připraven k sebeobraně své, svých dětí a všech bezbraných. V žádném případě bych nedokázal v těžké a komplikované situaci někoho poškodit, jako jste to dokázala Vy. Takže kdo z nás se zachoval agresívně nechť posoudí adresáti našich dopisů.

Bohužel nejde paní doktorko jen o to neoprávněné nařčení z agresivity. Měla jste jako nikdo jiný jedinečnou příležitost trestuhodné chování matky a prarodičky odhalit. Ačkoli jsem nesouhlasil, aby jste s mojí dcerou dělala pohovory a písemně nesouhlas potvrdil dokud s Vámi nebudu moci osobně mluvit, tak jste tento nesouhlas ignorovala a já dodnes nevím, kdo Vám to dovolil. Soudní rozhodnutí žádné neexistuje, protože soud nerozhoduje ani o návštěvách. Rozhoduje o nich ústav, ale jak jsem po čase zjistil, dělá si každý co chce, viz Váš dopis soudu.Většinou se odůvodňuje až po stížnostech a to podle přísloví, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Dcera nechodila pět měsíců do školy, učila ji se souhlasem opatrovníka ,Úřadu Judr. Kapitána, duševně nemocná matka, hudební výchovu obstarával dědeček s rozklíženými houslemi, které byly dvacet let na půdě a tělocvik se konal v jednopokojovém bytě za vedení bývalé sokolky babičky. Nakonec přišel přeci jen nesouhlas školského úřadu, ale to už byly prázdniny přededveřmi. Dnes to její matka vypráví po prvním pivu spolustolovníkům, jak zabránila otci odvést si dítě ze školy a hospoda se baví. Také tím, jak mi před soudem ukradla auto, což prý pobavilo i opatrovníka Judr. Kapitána.

Jako daňovými poplatníky placená psycholožka ústavu mělo být Vaším prvořadým zájmem s rodiči pohovořit a udělat si obrázek a z něj úsudek o příčinách pobytu dítěte v zařízení pro okamžitou pomoc,jak se Dětské centrum ve Dvoře Královém jmenuje. Jak název napovídá jedná se o centrum ohrožených dětí a Vaším úkolem bylo příčinu ohrožení zjistit, když už Vám to nenapsal soud, který dítě do zařízení poslal.

Jestli jste také toho názoru jako převládající část veřejnosti, že v centru jsou jen děti z rodin alkoholiků, kteří trápí své děti hlady, nebo rodiče užívající pervitin, tak si Vás dovoluji upozornit na to,že v České republice se mohou do zařízení pro ohrožené děti vyžadující okamžitou pomoc dostat  i unesené děti z ciziny rodiči, kteří je neměli mít soudně v péči. Není jistě teď těžké pro Vás uhádnot, že to je i případ mé dcery Barbary.

V České republice se nepovažuje totiž únos rodičem za trestný čin a tak jsou veškeré soudy o přidělení dětí jednomu z rodičů po rozvodu se všemi posudky a trápením plačících dětí u soudu pro kočku. Rodiči který prohrál potom stačí dítě unést a slíbit mu za to, že bude říkat, že chce být u něj podle věku třeba šlapací  autíčko, motorku nebo hada do terária kterého nikdo nemá. Pro děvčata od 9 do 13 let doporučuji koupit koně. K tomu, proč se tak neděje jsou dva důvody. Děti se přidělují v drtivé většině matkám a otcové to hned vzdávají, protože jsou zvyklí od narození dítěte býti stranou a málo která maminka považuje otce po porodu za  sobě rovného.Začne divadlo na nosiče prádelních košů a zlaté maminky se třemi svatozářemi. To trvá do doby, než si kluci všimnou, že máma neví přesně, kde má auto motor a holky začnou čichat pánské feromony. Druhým důvodem je, že se o snadnosti zvrátit soudni rozhodnuti po rozvodu neví, a v zemi pohodářů se nic neřeší. On take není nikdo, kdo by o tom diskutoval, protože to se česká televize ještě nenaučila, jinak už ale okopírovala každou blbost.

Asi jsem ted odbočil paní doktorko,ale psycholožek se únoskyně také bát nemusí. V tom mi jistě dáte za pravdu. Bára k Vám chodí už nějakou dobu a Vy posloucháte stále to samé a na nic se jí neptáte. Spíše si myslím, že si jenom kreslíte, protože to je v české dětské psychologii standart.Já jsem dnes rád ,že kreslit neumím.Nejraději kreslím dinosaury.U nich je jedno, jak to dopadne. Ti nejdivnější jsou takový, které ještě nenašli. Nejvíce se bojím v Čechách prasátek se zakroucenými ocásky. Jak ale bez nich poznat u malíře jako jsem já prasátko?

Výsledkem Vaší ,, práce ,, s mojí dcerou paní doktorko je konstatování nulové možnosti, že by se moje dcera dala s otcem sblížit.Vlastně jste jako Judr. Kapitán hodila otce Báry do odpadkového koše.

Tomu  Kapitánovi se už nedivím, protože on má tu svoji maminku se třemi   svatozářemi nedaleko v Mikulově.

Vám se ještě divím. Judr. Kapitán nemá totiž z dětské psychologie nebo z psychologie vůbec ani jeden semestr.Vy máte alespoň ten diplom. Přesto Vám atestuji i kdyby měl být červený nulovou možnost zjistit příčinu, proč Barunka říká to co říká. Vaše schopnost mluvit s dětmi je totiž také naprosto nulová. Na rozdíl od Vás Vám řeknu proč.

Naposled jste s Barunkou hovořila několik málo hodin po devadesátiminutovém tel. hovoru se mnou a mojí přítelkyní, ke které má Barunka velmi blízko.Dostalo se Vám velkého množství informací,které jste označila za naprosto Vám neznámé a velmi cenné.Dostala jste také odkaz na mé blogy týkajíci se únosu Báry nazvané ,, Ukradená Bára,, které jste při druhém tel. hovoru se mnou zrovna četla.Tam jste si také přečetla můj vánoční dopis Barunce nazvaný ,, Dopis Báře a Ježíškovi ,, který se mnoha lidem líbil.Oproti dřívějším Vaším pohovorům s Barunkou jste mněla  najednou spoustu nových informací o kterých Barunka nemohla vědět,že je máte a mohla Vám bez nich říkat co chtěla.Jako psycholožka jste ji tedy mohla nachytat  takříkajíce na švestkách, totiž že Vám naučeně stále lže za účelem toho co jí slíbily.

 Nejvíce Vám mohlo nahrát to, že Barunka si vzala barevný dopis Ježískovi s obrázky sebou, asi proto, že chtěla, aby jste jí poradila.Právě to byl také účel toho dopisu. Zcela neutrální dopis ku příležitosti vánoc měl být příležitostí k povídání o Ježíškovi na rozhraní věření nebo nevěření na něj a kdo nosí nebo kupuje dárky atd., čímž se nedalo vyhnout tomu, mluvit o všech v rodině.Byla to tedy jedinečná příležitost k tomu, aby neplakala a začala si normálně povídat. Pro Vás paní doktorko to byla příležitost dostat se, ne o krok, ale o celou míli nebo i dvě s Bárou dál. Když nic jiného mohla jste dostat znamení, že na konzistentním tvrzení Báry, jak rád říká Judr. Kapitán není něco v pořádku.

Místo toho, aby jste projevila hranou zvědavost,obsah dopisu jste znala už z mého blogu, a přečíst něco nahlas či společně s dítětem a podivit se nad tím, že přeci zlí tatínkové takové dopisy nepíší a z legrace se zeptat, jestli nemá ty tatínky dva, tak jste tomu dítěti položila úplně nemožnou otázku, co při čtení dopisu pociťovala, čímž jste Vážená paní doktoko psychologie ve vší úctě všechno zavařila.

Někomu zdělit své pocity není nic jednoduchého i pro dospělého.Mimo jiné se jedná také o otázku velice intimního charakeru, protože se poměrně neomaleně ptá na myšlenky do kterých vlastně nikomu nic není ani u dítěte  a je jedno kolik je dítěti let. I dítě v peřince je už osobnost a máte-li takových pět vedle sebe tak nemůžete s každým ani už pár dní po narození  jednat stejně, to Vám řekne každá dětská sestra dnes už na celém světě, mimo Severní Koreu.

Chci Vám tím říci, že jste se Barunky ptala způsobem vyšetřovatele, protože jen ten má právo ptát se obviněného na to, co si myslí.Váš postup mně naprosto šokoval a proto se nemůžete divit tomu, že jsem Vám řekl, že asi nebudete tak dobrá psycholožka za jakou jsem Vás měl po prvnim tel. hovoru i já.

V dopise Báře a Ježíškovi je mnoho příležitostí jak dítěti rozvázat jazyk a vlídně s ním pohovořit.Jako psycholožka by jste měla vědět, že rozvázat člověku jazyk a pomoci mu vyslovit dosud nevyslovené je hlavním úkolem psychologie. U jednoduchých lidí to jde relativně snadno,u lidí mazaných chytrostí  to tak snadné není, nebo to nejde někdy vůbec. U lidí kteří jsou v dětském domově delší dobu to jde čím dál tím hůře, to snad víte. Proto by jste se měla snažit, aby se mohli vrátit domů, mají-li ke komu. Vy děláte ale svými ukvapenými závěry a z nich plynoucími dopisy pravý opak.

 

 Děti nejsou do určitého věku ani záludné ani mazaně chytré.Barunka má plno dětských zájmů a já teď silně pochybuji, jestli Vy vůbec o ní něco víte.Mohla jste se jí kupříkladu zeptat na to, je-li pravda, že Silva, přítelkyně otce leze s klukama po stromech nebo s nimi jezdí na laně.

Není pravda, že mám všechny psycholožky v České republice za nezpůsobilé dělat to, co vystudovali.Pravda však je, že jsem poznal jinou dobu než Vy, paní doktorko, kdy byla po čtyřicet let v České republice psychologie prohlášená za pavědu a nedala se prakticky studovat pro ty, kdo neumněli velmi dobře anglicky nebo německy. České učebnice neexistovaly a ani dnes není zdaleka vše v čestině bohužel přístupné.

 Uvědomit si sám sebe jako předpoklad duševního zdraví jak píše Maslov je přeci v přímém rozporu s komunistickou ideologií nebo každou jinou diktaturou. Uvědomit si sám sebe znamená nenechat se nikým bulíkovat.Něco vystudovat nebo něco se vyučit ještě neznamená něco umět. To vědí zubaři a lidi kteří k nim chodí velmi dobře.

 Dobrý psycholog musí být především dobrý pozorovatel. To Vy, paní doktorko podle toho co jste zatím u Báry vypozorovala nejste i když jste k tomu měla příležitost, čas i podmínky.

 Proto Vás žádám, aby jste s okamžitou platností ukončila zcela neplodné schůzky s mojí dcerou  a přestala podávat  nepravdivá a odborná pochybná  hlášení  na místa, odkud se na Vás nikdo neobrátil.

S pozdravem Dr. Hulík

Autor: Jan Hulik | pondělí 4.1.2016 11:28 | karma článku: 13,71 | přečteno: 794x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

,,Pane doktore moc Vás prosím, jestli by jste se mohl podívat mým dětem na zoubky,, řekla mi paní z Kaplice do telefonu. Šel jsem kolem sestřičky Elišky, když řešila problém maminky dvou a tříletého dítěte,

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81 | Přečteno: 891x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

ČT-24 pátek, 06.10. Devadesátka ve 20:07 ,,O zubech a Červené Karkulce.“

Všichni známe tu pohádku. Nejsou zubaři. Nejsou už dlouho a nikdo neví proč. Je to jako s těmi černými dírami v naší galaxii nebo pánem Bohem na nebi, který je nebo není, podle toho, kdo na co věří.

9.10.2023 v 19:40 | Karma: 21,85 | Přečteno: 611x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

Punčochy nejsou výlučně ženská část odívání jako podprsenka, ale beze sporu jsou sexy, i když běžně k vidění jsou jen částečně. Zajímavé je, že punčochy přivedli do módy muži.

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83 | Přečteno: 449x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

Stalo se tak 12.12.2022 v týdeníku Respekt. Samotní tvůrci obálky jmenovaného časopisu si jistě neuvědomili, jaký se jim povedl v den vydání mnohovýznamový legrační a zároveň ironický obrázek

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11 | Přečteno: 398x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

Kdy jsem si v emigraci po čtyřicítce uvědomil, že jsem vlastně studoval jen ve snaze vyrovnat se svému staršímu bratrovi, kterému jako chlapci se samými jedničkami matka nadržovala

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Můj poslední dopis Vám

Evžene, já mluvím k Vám a zdá se, že slova má nic nezmění, v Čase našem, posledního možného zvonění.

8.5.2022 v 20:04 | Karma: 11,31 | Přečteno: 470x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Mimozemšťané

je jistě úsměvné, jak říkává náš president ad. akta, že bymezinámi mohli žít. A přece je to pravda a jsou jich miliony. A je také možné že nás zničí, protože se to již jednou mohlo stát.

4.3.2022 v 12:00 | Karma: 8,21 | Přečteno: 337x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Otevřený dopis ministru práce a sociálních věcí (MPSV) panu Ing. Marianu Jurečkovi.

Vážený pane ministře, dne 17. prosince 2021 jste se stal ministrem MPSV České Republiky. K resortu Vašeho ministerstva patří :

18.1.2022 v 10:30 | Karma: 7,76 | Přečteno: 422x | Diskuse| Ostatní

Jan Hulik

Otevřený dopis

svého času jsme žili ve stejném městě dost blízko vedle sebe. Já v ulici Krčínově u Západní školy. Vy v ulici jiné někde tam za Labem.

10.12.2021 v 10:00 | Karma: 17,83 | Přečteno: 616x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Podvodnice žaluje

Katastrofální poměry stomatologie v České Republice dospěly dnes tak daleko, že se nelékaři, vlastníci zubních ordinací, ne vždy podvodníci, potom ale jiným šmejdům podobní, mohou dnes prezentovat zoufalým českým občanům,

2.11.2021 v 12:00 | Karma: 14,89 | Přečteno: 2308x | Diskuse| Občanské aktivity

Jan Hulik

Dnes před volbami.

Všechno se děje dnes. Vyžehlit prádlo, dát nádobí do myčky, vyndat nádobí z myčky, dát děti spát, vyměnit pár slov s manželem a ujistit se o tom, že se nic nestane

6.10.2021 v 12:40 | Karma: 5,28 | Přečteno: 255x | Diskuse| Občanské aktivity

Jan Hulik

Stomatologie po Česku, po druhé.

Není to tak dlouho, bylo to za mého krátkého nynějšího působení v Budějovicích, když se mě jeden pacient ptal, kolik stojí to nastřelení jednoho implantátu.

19.8.2021 v 9:59 | Karma: 25,22 | Přečteno: 1466x | Diskuse| Společnost

Jan Hulik

Stomatologie po Česku

Ti starší jako jsem já si budou jistě pamatovat na italskou komedii ,,Rozvod po italsku“ s Marcellem Mastroiannim v hlavní roli z doby, kdy rozvod v Italii nebyl možný.

12.8.2021 v 10:00 | Karma: 19,81 | Přečteno: 1176x | Diskuse| Ostatní

Jan Hulik

Jak najít tu správnou ženu ?

Nejlepší způsob jak najít tu správnou ženu je, ji nehledat. Jinak se může stát, že hledáte houby, když nerostou, nebo chytáte ryby, když neberou.

27.10.2019 v 18:20 | Karma: 13,61 | Přečteno: 638x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Modlitba za Karla Gotta,

zdá se, že není co dodat. Myslím ale, že v převážně ateistickém a pochybovačném Česku něco ano. Určitě se nebudu mýlit v tom,

13.10.2019 v 13:35 | Karma: 20,12 | Přečteno: 702x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Spasitel.

Největším nepřítelem lidstva je jedinec, který chce toto lidstvo spasit. Je tomu opravdu tak? Není, protože ti nejvýznamnější samozvaní spasitelé lidstva byli dva.

6.10.2019 v 18:45 | Karma: 7,53 | Přečteno: 323x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Kapitulanti

V souvislosti se zatím generálním ústupem státních zástupců, jinak státních žalobců, týkajícího se tzv. kausy ,,Čapí hnízdo," uhozené ,,restaurace" a naprosto uhozené dotace pro velikášský architektonický výmysl českého oligarchy,

1.10.2019 v 10:00 | Karma: 9,73 | Přečteno: 369x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Stomatologie.

V Česku člověk neví, jedná-li se o vědu o zubních pastách nebo obor lékařský, týkající se ústrojí kousavého, tedy zubů, obojí je možné. U chirurgie je to jasné, nikoli tak už u gynekologie, jinak lékařství ženského.

29.9.2019 v 14:45 | Karma: 17,05 | Přečteno: 772x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Zdravý nemocný, desátý a poslední list z deníku rekonvalescenta po operaci srdce.

Zdravý nebo nemocný, to asi není ta správná otázka na závěr mého deníku rekonvalescenta po operaci srdce. Nechtěl bych totiž vypadat jako hypochondr Argon,

22.9.2019 v 10:00 | Karma: 6,43 | Přečteno: 348x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

První den ve škole,

byl stejný jako den druhý i třetí. Dokonce se nelišil od všech následujících, protože škola pro dyslektiky vlastně neexistuje

15.9.2019 v 10:00 | Karma: 7,88 | Přečteno: 236x | Diskuse| Ona
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik