Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Proboha lidi

Proboha lidi, mějte se rádi,vždyť Vám, nám i mně nic jiného nezbývá. Víme toho stále víc.Každý den, každou minutu. A víte kdo nám to kazí  ?

 Populisti ! Dělají že mluví za nás. Nemluví. Mluví jen za sebe .Populisti jsou v podstatě psychopati, kteří dobře vědí, kde je ta propast a vodí k ní lidi jako alfa samci ostatní k vodě. Voda tam je, ale úplně až dole a cesta k ní vede až po zlámání vazu.
Země nám bude už brzy malá. Prý byly dříve ty černé díry a potom hvězdy. Dosud se mělo za to ,že tomu bylo právě naopak. Mělo to logiku. Teď se zdá, že to logiku nemá. To nevadí, budeme čekat až toho budeme vědět víc. To nemá zdá se taky logiku. A v tom to právě je. Populisté také neradi čekají. Lidi také ne. A v tom je ta shoda!
Jenom čekat a nic nedělat v tom shoda není. Čekat na výsledek pozorování je ve shodě se světem který známe. Víme toho ale málo a to se nikdy nezmění. Změní se jen to, že toho budeme vědět stále víc a to stačí. K čemu jsou tedy ti populisté ? Vůbec k ničemu, vedou nás jen k zapomnění o tom co bylo. A bylo toho málo ?  Bylo toho tolik, že jsme zapomněli toho chtít vědět víc, protože jinak bychom už byli mnohem dál a nemuseli se kvůli populistům vracet.
Chtít vědět jak žijí lidé jinde nám nic nepomůže, protože jinde žádní lidé nejsou. My jsme měli kliku i když nám pod nohama stále něco hoří a na nás něco padá. Ať se snaží ti populisté právě s tím něco udělat. Neudělají nic. Oni umí jen rozeštvávat lidi proti sobě tak dlouho dokud se lidé něčeho bojí a mají dojem že chybí regulátor. Představme si regulátora jak reguluje západ slunce. Regulátor populista vám klidně řekne, že slunce už nikdy nevyjde a že je třeba se řídit jeho pokyny. Bylo takových dříve málo ? Nebylo, protože lidé nic nevěděli. Ale my dnes víme, že slunce bude vycházet ještě mnoho dalších milionů let. Vůbec tedy nejde o slunce. Spíše jde o to, aby se konečně lidem na delší dobu rozsvítilo v hlavě o tom, že nám strach kazí život a že bychom si měli být vzácní jako lidi, tedy živá specialita, která se povedla, protože toho právě ví stále více o sobě samém i o těch co nejsou, protože jenom blázni a populisté nevědí, že pěšky se sice dá obejít naše země ale nedá se dojít na kraj něčeho, co žádný konec nemá. Ale populisté právě na ten konec s ostatními chtějí čekat, protože potom už bude zase dobře. Dobře bude po dobu toho čekání populistům, ale lidé, co jim budou věřit se dočkají sice nakonec také nějakého konce, ale ten se jim určitě nebude líbit. A kdo toho bude  vinen se vlastně ví už dnes. Totiž nikdo. Tak tomu vždy bylo a tak tomu  bude i po všechen čas,dokud ho bude schopen někdo měřit. Populisté tolik času nemají a nikdy neměli. Bohové ho dříve také neměli. Dokud se bohové dělali z hlíny, tak je  lidé unavení čekáním hodili do ohně, kde je občas do dnešní doby nacházejí v popelu a nebo je  hodili také do vody a ta je vzala kamsi, jako populisty dob dávných i nedávných.
Každý dnes i zpola gramotný ví, že světlo se nedá předhonit. Ono by potom už totiž nemohlo svítit. Je to jako s těmi brontosaury. I kdyby nevyhynuli něčím co do nich uhodilo, tak by vyhynuli vlastní vahou, protože by neunesli sami sebe. Jenom by to trvalo déle. Populisté zrovna tak jako dříve bohové to nemají lehké, protože jim lidé přestanou věřit. Musíme jít jinam, řeknou lidem a ztratí se.
Ale ono už není kam jít. A to je možná dobře, protože populisté už brzy nebudou mít nové adresy. Oni nové adresy nemají, ale my ano. Nebudeme tam psát, protože tam nikdo není. Není tam nic, ale my se tam musíme vydat. Kdyby tam někdo byl, zničil by nás, nebo my je. Začínáme mít na to, jít tam, kde nic není a kde musíme teprve vše udělat. Máme to stejně v povaze a už jsme vyrostli z toho, nosit někam svůj kříž, který nemůžeme sami unést.  Není a nebude tam nikdy ani místo pro populisty, protože tam kde nic není, bude na prvním místě ve vedení  ten, kdo bude mít nejlepší rozum. Takových je už dnes čím dále tím více. Jsou mladí, neuvěřitelně mladí a neuvěřitelně moudří, protože moudrost je  hlavně v tom, chtít vědět a mít k tomu prostor zcela vyčištěný od populistů. Ne v populistech je ted naše budoucnost, ale v populizátorech. Populizátoři naše mozky nezatemńují, ale otevírají je. Proto se jich nemusíme bát. Je třeba  teď jít za mladými populizátory a pro populisty dělat a nasazovat jim šaškovské čepice. 
Nebojme se černých děr, oni nejsou úplně černé!
Jan Hulík, autor  napsaného není populista, ale byl by rád populizátorem.  

Autor: Jan Hulik | neděle 15.7.2018 10:00 | karma článku: 5,61 | přečteno: 359x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

,,Pane doktore moc Vás prosím, jestli by jste se mohl podívat mým dětem na zoubky,, řekla mi paní z Kaplice do telefonu. Šel jsem kolem sestřičky Elišky, když řešila problém maminky dvou a tříletého dítěte,

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81 | Přečteno: 894x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

ČT-24 pátek, 06.10. Devadesátka ve 20:07 ,,O zubech a Červené Karkulce.“

Všichni známe tu pohádku. Nejsou zubaři. Nejsou už dlouho a nikdo neví proč. Je to jako s těmi černými dírami v naší galaxii nebo pánem Bohem na nebi, který je nebo není, podle toho, kdo na co věří.

9.10.2023 v 19:40 | Karma: 21,85 | Přečteno: 612x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

Punčochy nejsou výlučně ženská část odívání jako podprsenka, ale beze sporu jsou sexy, i když běžně k vidění jsou jen částečně. Zajímavé je, že punčochy přivedli do módy muži.

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83 | Přečteno: 450x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

Stalo se tak 12.12.2022 v týdeníku Respekt. Samotní tvůrci obálky jmenovaného časopisu si jistě neuvědomili, jaký se jim povedl v den vydání mnohovýznamový legrační a zároveň ironický obrázek

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

Kdy jsem si v emigraci po čtyřicítce uvědomil, že jsem vlastně studoval jen ve snaze vyrovnat se svému staršímu bratrovi, kterému jako chlapci se samými jedničkami matka nadržovala

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Symbol pařížského kabaretu Moulin Rouge v troskách. Lopatky mlýna se zřítily

25. dubna 2024  8:12,  aktualizováno  9:25

V noci na čtvrtek se v Paříži zřítily lopatky větrného mlýnu, který je symbolem kabaretu Moulin...

„Musím přemýšlet.“ Španělský premiér zvažuje demisi kvůli vyšetřování své ženy

25. dubna 2024  9:21

Španělský premiér Pedro Sánchez ve středu večer uvedl, že zvažuje rezignaci v souvislosti se...

ANO napadlo u Ústavního soudu změny u stavebního spoření. Vadí mu i zpětná účinnost

25. dubna 2024  9:17

Opoziční hnutí ANO napadlo u Ústavního soudu změny ve stavebním spoření, které byly součástí...

Vrchní soud rozhodne o odvolání muže, který dostal devět let za týrání družky

25. dubna 2024  8:49

Olomoucký vrchní soud dnes rozhodne o odvolání Tomáše Heráka ze Šumperska, kterému krajský soud za...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik