Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Dopis ženě na kterou čekám

lásko moje, dobře se pamatuji, když to s tebou začalo. Byla krásná slunečná neděle. Nic nebylo domluveno. Když se to stalo, měla jsi už dva malé sourozence. 

Byli to kluci. Chtěl jsem tě mít, aby tě mohli kluci chránit. Vyšlo to. Ten mladší to dělá svědomitě dodnes. Bydlíte teď dokonce spolu. Závidím Vám a těším se z toho. Můj starší bratr mě nikdy nechránil. Právě naopak, vysmíval se mi. Neměl hezkou povahu. To se mezi sourozenci stává. Vy jste měli štěstí, chovali jste se k sobě navzájem hezky. Je tomu tak stále. To je štěstím i pro rodiče a dělá jim to radost.
 Můj bratr měl ve škole stále samé jedničky. Já jsem ve škole vůbec nevěděl proč tam chodím, protože jsem do školy v šesti letech nepatřil a ke všemu jsem byl dyslektik a dyskalkulik. Tenkrát se na to ale moc nekoukalo. Chtěli mě dát i do zvláštní školy. Samozřejmě jsem věděl, že tam nepatřím. Někdo si toho musel všimnout, moje matka to bohužel ale nebyla. Nabyla to matka Forest Gampa. Jednou jsem jí na ten film vzal, to už bylo v Německu, kam za mnou přijela. Uměla německy ale stejně nepochopila, proč jsme na tom filmu byli.
Takové problémy jsi moje lásko neměla.Stále okolo tebe bylo hodně lidí, kteří za námi do Německa rádi jezdili, kde jsme žili oproti nim ve svobodě. O tom jsi ale ty nic nevěděla. Chodila jsi do krásné školky s velikou zahradou nedaleko našeho domu, kde jsme bydleli.Mluvila jsi ve třech letech česky i německy, ale nevěděla nic o tom, že mluvíš dvěma jazyky. Také jsi je nepletla a kdo se tě na něco ptal, tomu jsi zrovna tak odpověděla. Byla jsi báječná. Už tenkrát jsem měl videokameru a všechno natáčel. Mám to dodnes. Jedna z nekrásnějších scén z té doby je, když jste byli všichni tři v koupelně. Ten nejstarší devítiletý bratr, tebe říletou, učil ve vaně se potápět a zacpávat si přitom nos. Sedmiletý bratr, ten co s ním těď v Berlíně bydlíš utíral okolo vany vodu, protože Archimedův zákon o výtlaku kapaliny a příliv s odlivem, zase podle zákona o přitažlivosti měsíce fungovaly bezchybně. Docela často si to pouštím, ale zase né tak často jak bych chtěl, protože se mi do očí tlačí někdy slzy. Právě tenkrát se to stalo, když jste byli v tom nejkrásnějším věku. Ještě daleko od puberty uprostřed dětského věku, ve kterém jste se mohli se svými rodiči bezstarostně radovat. 
Ten mrak, který zatáhl oblohu nad námi přišel nečekaně a nebyl zpočátku vůbec vidět. Pamatuji se jak kluci vběhli do pokoje s motýlem v rukou a volali : ,,Kde je máma ?,, . Seděl jsem tam sám a nevěděl, co jim mám říci, ani to, kde je jejich malá sestra. Namlouval jsem si, že jela třeba do blízkého Švícarska na nějaký statek, ačkoli k tomu neměla žádný důvod, ale v hloubi duše jsem věděl, že tomu tak asi není.
Lásko moje ! 
Od té doby uplynulo mnoho let. Tvoje maminka odešla i s tvými bratry. Ti však neodešli daleko a stále se vracejí. Ty jsi se ale už nevrátila a já nevím proč. Měl jsem strach, že se z té Austrálie už nevrátíš a že tě už nikdy neuvidím. Vrátila jsi se. Zatím ale jen do Berlína.
Tvůj táta  

Autor: Jan Hulik | neděle 11.11.2018 10:00 | karma článku: 9,40 | přečteno: 373x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

,,Pane doktore moc Vás prosím, jestli by jste se mohl podívat mým dětem na zoubky,, řekla mi paní z Kaplice do telefonu. Šel jsem kolem sestřičky Elišky, když řešila problém maminky dvou a tříletého dítěte,

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81 | Přečteno: 894x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

ČT-24 pátek, 06.10. Devadesátka ve 20:07 ,,O zubech a Červené Karkulce.“

Všichni známe tu pohádku. Nejsou zubaři. Nejsou už dlouho a nikdo neví proč. Je to jako s těmi černými dírami v naší galaxii nebo pánem Bohem na nebi, který je nebo není, podle toho, kdo na co věří.

9.10.2023 v 19:40 | Karma: 21,85 | Přečteno: 612x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

Punčochy nejsou výlučně ženská část odívání jako podprsenka, ale beze sporu jsou sexy, i když běžně k vidění jsou jen částečně. Zajímavé je, že punčochy přivedli do módy muži.

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83 | Přečteno: 450x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

Stalo se tak 12.12.2022 v týdeníku Respekt. Samotní tvůrci obálky jmenovaného časopisu si jistě neuvědomili, jaký se jim povedl v den vydání mnohovýznamový legrační a zároveň ironický obrázek

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

Kdy jsem si v emigraci po čtyřicítce uvědomil, že jsem vlastně studoval jen ve snaze vyrovnat se svému staršímu bratrovi, kterému jako chlapci se samými jedničkami matka nadržovala

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Plamenů se nezalekli. Američané pomáhali, dokud řidiče nevytáhli

24. dubna 2024  19:33

Starší řidič ve čtvrtek u americké Minnesoty sjel z dálnice a narazil do sloupu veřejného...

Biden podepsal miliardy, Kyjev hned dostane munici HIMARS a obrněnce Bradley

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  19:30

Sledujeme online Americký prezident Joe Biden dnes po několikaměsíčním schvalování v Kongresu podepsal zákon...

Lidovci znovu pokárali Cyrila Svobodu, ale vyhazov ze strany se nekoná

24. dubna 2024  12:20,  aktualizováno  19:26

Lidovecká snaha vystrnadit ze strany jednoho ze svých nejznámějších politiků, bývalého šéfa strany...

Hrozí scénář Twitter? TikTok v USA narazil, šanci větří mocní miliardáři

24. dubna 2024  19:25

Čínské sociální síti TikTok ve Spojených státech po úterním hlasování Senátu zvoní hrana. Její...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik