Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

O Č A R O V Á N

Moje čtvrté manželství bylo docela jiné jako ta předchozí. Ve čtvrté kapitole o něm se objevují slova, jako očarován, čarodějka, víla atd. a já se v tomto manželství přirovnávám jednou ke šlechtici a podruhé se srovnávám se žebrák

Vše, co píši, je sice pravda, ale já sám zahaluji toto manželství do záhad a opřádám ho tak nezodpovězenými otázkami. Závěrem označuji toto manželství za rallye. Skoro vzápětí po vydání tohoto blogu mi rozvedená manželka telefonovala, že jí volalo mnoho známých a snad i neznámých mužů, že by si také přáli, takové rallye s ní jet.

Přemýšlel jsem o tom, mám-li k tomu něco dodat, nebo to nechat být. Jeden dodatek tam sice je, ale ten se netýká manželky, se kterou jsem to „rallye“ popsaného manželství jel, ale toho, co bylo potom, když jsem v zatáčce z toho „sporťáku“ vyletěl. Byli snad muži, kteří jí volali o něco v životě ošizeni, nebo snad ošidili oni sami sebe a chtěli se takové „rallye“ zúčastnit dodatečně, nebo tak poznat dosud nepoznané? Většina mužů má ke stáru pocit, že něco se ženami „propásli,“ nebo, že těch žen mohlo být více, jako se to zpívá v titulní písni Uhlíře a Svěráka ve filmu „Vratné láhve“. I ženy si mnohdy vyčítají, že neměli toho nebo onoho muže v minulosti odmítat a více si v mládi i později v době plného rozkvětu užít. Myslím, že pravda je na obou stranách, mladý muž si často myslí, že na něj čekají v životě ještě celé řady žen, a ženy jsou často, vedeni vrozenou zdrženlivostí přesvědčeni, že ještě nepoznaly toho pravého, ale až se tak stane, že ten pravý jim všechno vynahradí. Těžko k tomu co říci, i když nejpravdivější je většinou ta pravda nejjednodušší. Ženy hledají v milování především romantiku a muži i tam adrenalin a s ním spojenou změnu. Označit milování se ženou v manželství za „rallye“ bylo pro určité muže tedy asi to správné dráždivé slovo.

Bylo tomu v tomto mnou popsaném čtvrtém manželství opravdu tak? Ano bylo, ale ta „rallye“ nebylo jen to milování, i když pravda, hrálo roli tu nejdůležitější. Bylo sice úplně jiné než ta předchozí, ale někteří muži, co telefonovali, by ho možná, při bližším pohledu, ani poznat nechtěli. Ono je toho trápení v tom manželství, obyčejném „někdy dost a dost. Jenže muži jdou za dobrodružstvím se ženami často se všemi riziky, ale ženy to dokáží také, čehož bylo svědectvím mé manželství číslo dvě.

Svou neobvyklostí, jako už zkušeného muže věkem i zkušenostmi z předchozích manželstvích, bylo pro mě to čtvrté delší dobu až záhadné. „Šlechtic“ v pojmenování manžela se věkovým rozdílem a mladistvým vzezřením manželky dá ještě vysvětlit, ale proč ten „žebrák?“ „Žebrákem“ jsem se nestal nevěrou manželky, ale byl jím současně s tím „šlechticem“ od samého počátku tohoto manželství, což způsobilo jednak založení manželky ale i něco jiného, o kterýžto věcech nevím, jestli mám nebo smím psát. Skrytým popisem by to možná šlo, to je ten, který vzniká jako obraz fantazie čtenáře nebo posluchače, protože obrazy v mysli každého jsou svátostí soukromí a můžeme dnes už je doufat, že tomu bude tak i nadále. S trochou nadsázky, špetkou humoru, možná pro někoho nemístného, tedy tzv. anglického, je takovým obrazem i ten obraz těch 77 panen, které na mučedníky některých náboženství na onom světě čekají a kterému mnozí věřící také věří. V podstatě jsme ale všichni věřící, přijde jen na to, jak šikovně je ten obraz namalován. To se týká nejen náboženství, žen, jejich přitažlivosti, popsaných dobrodružství s nimi, ale i politiky, což stojí oběti největší. Pro nás muže, žijících západněji od písečných dun, nemusí být symbolem žádaných vysněných žen zrovna panny, ale právě plnoleté dívky docela stačí.

My všichni muži, kteří nemáme na to, státi se úspěšnými hudebníky, hopsajícími nebo soustředěně zachmuřeně, zároveň i střídavě ledabyle drhnoucími struny svých kytar na podiu před davy žen s rukama nad hlavou, ostatní přítomné muže přeci nevidíme, jsme v podstatě „žebráky“ také, zvláště, možná dnes už jen ojediněle, přilétnou-li na podium právě svlečené dámské kalhotky. V mém čtvrtém manželství stála na podiu moje manželka a já jako nadšený divák čekal, jestli její kalhotky také přilétnou. Když nepřilétly sami, mohl jsem sám k oponě, i za ni a pomalu, jako filatelista, si každý den svoji nejvzácnější známku prohlédnout. Žebrákem jsem potom nebyl nejistotou, jestli něco dostanu, ale neustálým strachem, jestli někdo jiný také nespatřil, jaký poklad doma mám.

Od pradávna je milování dvou pohlaví nejen životní potřebou jako jídlo a pití, ale zároveň i drogou, protože je důležité pro život budoucí a kdyby nebylo zároveň i drogou, v tomto případě zdravou a záslužnou, tak bychom tady nikdy nemohli být k radosti většiny nás všech.

K milování patří i láska. Opravdu? Nejde to někdy i bez ní? Jde, ale potom to není ta pravá rallye! Pravá rallye musí mít vítěze s věncem na krku a krásnou ženou po boku, která se k vítězi tiskne a vítězství nejen korunuje, ale je vítězkou s ním. Obraz potom doplňují stovky nadšených lidí, kteří radostně mávají, ale ty vidí jen ti dva účastníci tohoto vítězného milování.

Jenže tohle zažít a vidět se nedá koupit ani nemůže zažít každý muž s každou ženou, protože jenom žena, která hledá po cestě ke startu své poztrácené korále z dětství, dokáže takovou rallye s mužem jet. Po vítězství se mnou nebyla moje žena nikdy sama, ale přesto hledala ty barevné korále svého dětství dál. Protože se jí ale nedaří ty korálky stále všechny nalézt, jezdí stále znovu ty svoje rallye a nikdy nenajde muže, který by jí s tím hledáním mohl s úspěchem pomoci, ať se on upřímně snaží sebevíce. Při té báječné rallye je vždy ona maximálně soustředěna a s druhým místem se nikdy nepočítá. A to dokáže málo která žena, ale ne každá by byla ochotná vyměnit to co má, za ztrátu těch vzácných korálů svého dětství a tím potom zaplatit.

Partneři po závodě chtějí jet vždy znovu, protože jsou lapeni jako noční motýli, nebo jak dnes víme i v hlubinách se vyskytujícím jasným světélkováním, ale nejsou k další rallye vždy pozváni a odměnou jim není ani foto vítězky a končí často zapomenuti i s dluhy za financovaný závoďák. Náhradníků, kteří jsou potom ochotni si na novou rallye s ní sednout je ale vždy dost. Jsou to všichni ti, kteří jí telefonují a kteří o té krásné záhadné závodnici slyšeli.

Snad jsem k nim patřil i já.          

Autor: Jan Hulik | neděle 31.3.2019 10:00 | karma článku: 6,15 | přečteno: 201x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

,,Pane doktore moc Vás prosím, jestli by jste se mohl podívat mým dětem na zoubky,, řekla mi paní z Kaplice do telefonu. Šel jsem kolem sestřičky Elišky, když řešila problém maminky dvou a tříletého dítěte,

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81 | Přečteno: 894x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

ČT-24 pátek, 06.10. Devadesátka ve 20:07 ,,O zubech a Červené Karkulce.“

Všichni známe tu pohádku. Nejsou zubaři. Nejsou už dlouho a nikdo neví proč. Je to jako s těmi černými dírami v naší galaxii nebo pánem Bohem na nebi, který je nebo není, podle toho, kdo na co věří.

9.10.2023 v 19:40 | Karma: 21,85 | Přečteno: 612x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

Punčochy nejsou výlučně ženská část odívání jako podprsenka, ale beze sporu jsou sexy, i když běžně k vidění jsou jen částečně. Zajímavé je, že punčochy přivedli do módy muži.

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83 | Přečteno: 450x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

Stalo se tak 12.12.2022 v týdeníku Respekt. Samotní tvůrci obálky jmenovaného časopisu si jistě neuvědomili, jaký se jim povedl v den vydání mnohovýznamový legrační a zároveň ironický obrázek

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

Kdy jsem si v emigraci po čtyřicítce uvědomil, že jsem vlastně studoval jen ve snaze vyrovnat se svému staršímu bratrovi, kterému jako chlapci se samými jedničkami matka nadržovala

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Co v EU prosadili čeští europoslanci? Nabíječky i Erasmus, připomínají se

28. dubna 2024

Premium V Bruselu a Štrasburku proběhlo v týdnu velké loučení. Ve stávajícím složení se totiž europoslanci...

Děti na Haiti cestou do školy překračují mrtvoly. Misie z USA líčí praktiky gangů

28. dubna 2024

Premium Od spolupracovnice MF DNES v USA Co mi vyprávěli po telefonu známí z Haiti, k nimž tam jezdím: školy a obchody se řídí podle toho,...

Zastřelili ho, pomočili a pověsili. Jak vznikla fotka mrtvého Mussoliniho

28. dubna 2024

Seriál Doufal, že uteče a i s milenkou dožije v bezpečí. To by se však víc než dvě dekády nesměl chlubit...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18,  aktualizováno  21:55

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik