Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Spasitel.

Největším nepřítelem lidstva je jedinec, který chce toto lidstvo spasit. Je tomu opravdu tak? Není, protože ti nejvýznamnější samozvaní spasitelé lidstva byli dva. 

Tomu jednomu se to podařilo, ten druhý ho málem zničil.

Ježíš a Hitler.

Myslím, že u každého člověka, který dokáže myslet, není pochyb. Kdo byl Hitler ví každé malé dítě, které poznalo,  že ve světě existuje zlo a dobro. Kdo byl Ježíš je stále spojeno s mnoha otázkami a moc zatím nepomohla ani turínská lněná látka, která měla sloužit k přikrytí ukřižovaného Ježíše, ani jiné relikvie nebo nalezené  pergameny především ty z Kumránu od Mrtvého moře. Ale ani v těch se o Ježíši Kristu nic nepíše, jsou jen svědectvím o době před jeho narozením ale i z doby kdy měl žít. O tom kdo Ježíš byl, budeme vědět časem snad stále více, ale jestli někdy všechno, to se asi nestane, ačkoli dva tisíce let je sice oproti jednomu lidskému životu úctyhodný časový úsek, ale ve srovnání s existencí člověka je to méně, než mrknutí jeho oka. Myslím, že vědět všechno by ani nebylo dobré, protože s jeho jménem je spojena nejrozšířenější víra, která se stala pevným orientačním bodem rozumného života spojeného s láskou, která je zárukou toho, aby ten život mohl pokračovat a nestal se od východu do západu slunce strachem z jeho konce.

Kdo nevěří shora řečenému ani nic jiného je jednoduše hlupák. Kdo věří jen na hlouposti není sám a je mu nejlépe ve stádu hlupáků. Ti mají většinou různé teorie a tak se nechávají vést tím největším oslem, nebo tím nejbezohlednějším z nich, který prohlásí, že on má konečně  konečné řešení a dovede to stádo rovnou do pekla, jako se to málem stalo v Evropě Němcům, kteří nebyli všichni zdaleka hloupí, ale ovce z nich byli nakonec všichni, když chtěli to peklo přežít. Je tomu tak vždy, když se lidská hloupost začne násobit. Vynásobenou lidskou hloupostí byl fašismus, komunismus a jejich symbióza v severní Koreji dnes, tedy – fašisto komunismus. Jiné mocniny lidské hlouposti neznám, protože někdy rozšířená nevzdělanost není s hloupostí totožná.

Lidská hloupost mívá často své kořeny v nepodložených teoriích fanatických hlupáků, kterými jsou často i vzdělaní ,,pavědci“ těžící svojí věrohodnost v učenostech, na kterou mají ,,papíry.“ Naopak je naštěstí dosti lidí, kteří žádné papíry na učenosti nemají a místo toho mají zdravý lidský rozum a okamžitě poznají falešného spasitele, který sám sebe za spasitele prohlásí. Takoví novodobí spasitelé se dnes jmenují populisté, kteří zapalují své ohně k přihřátí, jakmile někde dojde k nerovnováze a vystrašenci, kterými se zdá být dnes většina naší populace se začnou bát. Nemáme dnes něco podobného jako bylo stěhování národů, ale jedná se prý o vpád. Sotva odtáhli rudí mravenci, chystají se k nám vpadnout mravenci hnědí. Víme my vůbec, odkud ti Češi přitáhli a kde by dnes byli, kdyby nezakopli před dávnými časy se svým ,,praotcem“ všech Čechů, ,,Josefem Bingo Čechem“ na svém tažení o horu Říp ? Praotec řekl všem, kteří přitáhli s ním, že našel místo, kde se jim bude  med na nohy lepit. Nikdo tehdy nevěděl, že se usadili v prázdném vosím hnízdě, vosy že se vrátí a oni zůstanou přilepení, neschopní se bránit.

Ono  to ,,naše“ vosí hnízdo ale ani tak moc prázdné nebylo, protože jsme, jak se podle DNA dnes ví, dobře namícháni s Kelty, Germány a jinými, kteří se kolem potulovali a všichni dohromady dokonce s Neandrtálci, kteří toho uměli daleko více, než se nám donedávna zdálo a ,,pavědci“ je měli dlouho za poloopice.

Otec Klaus nám založil Visegrádskou čtyřku, abychom se nemuseli bát sami. V tomhle spolku jsme teď všichni zajedno a už se tolik nebojíme, protože víme, že hnědí mravenci neprojdou. Konečně máme vyhráno. Také se u nás už nekrade. Bude to teď u nás jako v Norsku, že se už ani zamykat nebudeme muset.

 Klíče jsme stejně už dávno zahodili.   

 

 

Autor: Jan Hulik | neděle 6.10.2019 18:45 | karma článku: 7,53 | přečteno: 323x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

,,Pane doktore moc Vás prosím, jestli by jste se mohl podívat mým dětem na zoubky,, řekla mi paní z Kaplice do telefonu. Šel jsem kolem sestřičky Elišky, když řešila problém maminky dvou a tříletého dítěte,

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81 | Přečteno: 894x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

ČT-24 pátek, 06.10. Devadesátka ve 20:07 ,,O zubech a Červené Karkulce.“

Všichni známe tu pohádku. Nejsou zubaři. Nejsou už dlouho a nikdo neví proč. Je to jako s těmi černými dírami v naší galaxii nebo pánem Bohem na nebi, který je nebo není, podle toho, kdo na co věří.

9.10.2023 v 19:40 | Karma: 21,85 | Přečteno: 612x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

Punčochy nejsou výlučně ženská část odívání jako podprsenka, ale beze sporu jsou sexy, i když běžně k vidění jsou jen částečně. Zajímavé je, že punčochy přivedli do módy muži.

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83 | Přečteno: 450x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

Stalo se tak 12.12.2022 v týdeníku Respekt. Samotní tvůrci obálky jmenovaného časopisu si jistě neuvědomili, jaký se jim povedl v den vydání mnohovýznamový legrační a zároveň ironický obrázek

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

Kdy jsem si v emigraci po čtyřicítce uvědomil, že jsem vlastně studoval jen ve snaze vyrovnat se svému staršímu bratrovi, kterému jako chlapci se samými jedničkami matka nadržovala

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Rusové v noci ničili ukrajinskou infrastrukturu, znovu útočili i na Charkov

27. dubna 2024  8:05

Sledujeme online Rusko v noci na sobotu zaútočilo na energetickou strukturu Ukrajiny. Ve třech oblastech poškodili...

V Česku přibývá nakažených malárií, nemoc si lidé vozí z dovolené

27. dubna 2024  7:29

Po útlumu v době covidu-19 opět roste počet Čechů, kteří se v zahraničí nakazili malárií. Loni jich...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Rozstřel Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik