Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Podvodnice žaluje

Katastrofální poměry stomatologie v České Republice dospěly dnes tak daleko, že se nelékaři, vlastníci zubních ordinací, ne vždy podvodníci, potom ale  jiným šmejdům podobní, mohou dnes prezentovat zoufalým českým občanům,

kteří nemohou sehnat zubního lékaře, jako jejich zachránci, k čemuž jim pomáhají tzv. investigativní internetový podnikavci, které si může najmout dnes kde kdo a kteří se nemusejí starat o zjištování skutečnosti a kteří nepodléhají tiskovému zákonu o zpravodajství, jako profesionální novináři. Příkladem neprověřeného zdánlivého pochybení Krajského úřadu v Budějovicích je videomagazín ,,Dikobraz,“ který zveřejňuje videozáznamy na objednávku. Stačí zaplatit videofilmařům operujícím na hranici § 357o rozšiřování poplašných zpráv. Tyto jejich záznamy jsou potom zveřejněny na youtube vedle jiných záznamů, jako třeba zakopnutí nějakého presidenta, maskované ukradení tužky z přímého přenosu vysílaného televizí, nebo vždy vtipného úryvku ze ,,Všechnopárty“ Karla Šípa. Bohužel je mnoho lidí, kteří takový samozvaný magazín jakým je jmenovaný ,,Dikobraz“ na youtube staví na roveň rešeršovaného televizního vysílání podle ČSN 01 01198. Po úřadování notorického lháře amerického presidenta Donalda Trumpa se televizní lež, spuštěná na zmáčknutí dálkového ovládače, stala bohužel normalitou.

 

Celou pravdu o videu ´´Úprk Krajského úřadu,“ na které jsem byl upozorněn, chci uvést na pravou míru, protože se jedná o lživou desinformaci, pokus o hanobení kontrolního orgánu Krajského úřadu v Českých Budějovicích a dále pokus o prezentaci neviny zubní ordinace ,,Pro Život“ která je ve vlastnictví nelékařky paní Jitky Šmilo a vedena spolu s jednatelem nelékařem panem Jiřím Cermanem, jejím přítelem, jako výdělečnný podnik, což zvrácený zákon ČSR dovoluje podle pravidla, že prý v Americe je tomu také tak. Takže v tomto případě jsme se stali Amerikou bez Ameriky. Tato dvojice bývalých policistů Šmilo-Cerman zaměstnávala bez oprávnění a uznaného diplomu zubního lékaře v České Republice cizince, konkrétně jakéhosi Uzulbecka Rakimova z Uzbekistánu, který jak jsme z počítače s mojí bývalou ženou Silvii Hulík zjistili, přes tři měsíce na oprávnění zodpovědného lékaře MUDr. Jana Hulíka v ordinaci ,,Pro Život“ Usbekistánce Rakimova nechali pracovat a vybírat od pacientů peníze pro něj osobně a jmenované majitele ordinace. Falešný lékař bez oprávnění vybíral nejen peníze, ale zadával i vymyšlené úkony pro zdravotní pojištovny, které podle předběžného výpočtu mojí bývalé manželky a mého odhadu musely jít do statisíců. Humorně vypadající, kdyby nešlo o podvod a okrádání, by mohlo být i to, že dodatečně úkony pro zdravotní pojišťovny zadával i ukrajinský občan pan dr.Tokarenko, který měl být očním lékařem a který v potěmkinově Šmilo-Cerman ,,Centru preventivní mediciny“ prováděl také masáže všeho druhu. Po zrušení místnosti vedle čekárny k masážím určené a instalaci nefunkčního starého zubolékařského křesla pro dentální hygienu tam, byly masáže prováděny v kanceláři ,,Centra“ kam byla panem Cermanem kontrola Krajského úřadu, jak zobrazeno na videu, pozvána.

 

Někdo by snad mohl říci, že pacienti mohli být rádi, že se jim někdo po létech marného hledání zubaře do těch úst podíval. To by mohla být pravda, ale jen kdyby naše země byla na okraji nějakého pralesa. Pravdou je, že v České Republice po připojení k ,,západnímu standartu“ se může jakékoli zdravotní zařízení jakkoli honosně nazývat, aniž by bylo řádné kontroly, co se tam provádí podrobeno. Ordinace pani Šmilo, když jsme do ní s mojí bývalou manželkou, která se mnou pracovala už v Rakousku, poprvé také přišli, jako z okraje pralesa vypadala. Byla plná nepotřebných krámů a špíny. Ordinaci jsme před zahájením práce v květnu 2021, ve které se prý pracovalo, což se nám později, jak již zmíněno potvrdilo, čtyři dny uklízeli a čistili. Nejhorší bylo, že chybělo základní vybavení k práci. Rakimov instrumenty, kterých bylo žalostně málo, kupříkladu jen 6 pinzet na deset i více pacientů, podle počítače denně, nástroje jen omýval, protože chyběly i nádoby s desinfekcí. Tak se dělo v době vrcholící pandemie. Samozřejmě jsem odmítl do řádného vybavení v takové ordinaci pracovat a svoji bývalou manželku k práci přizvat. Nakonec pani Šmilo podle mnou sestavenéno seznamu instrumenty, nejnutněší material a nezbytné pomůcky na jedno použití objednala, ale do dnešního dne nezaplatila a podle informací dodavatele se pokoušela objednávku prezentovat jako svévolné rozhodnutí zodpovědného lékaře na jeho účet. Do dnešního dne nevrátila zapůjčené židle pro lékaře a sestru k lékařskému křeslu, protože na těch jejich potrhaných od soupravy se sedět nedalo. Podle informací pacientů se pan Rakimov nadále v ordinaci pani Šmilo pohybuje.

 

Pan Rakimov žádné vstupní prohlídky u pacientů, kteří nemohli sehnat několik let zubaře neprováděl, bral za ně ale peníze. Kartotéka s vyplněnými tiskopisy a podpisy pacientů neexistovala a byla teprve mnou a sestrou Silvií založena. O nějaké systematické sanaci zubů se nedá samozřejmě vůbec mluvit. Tu jsme začali provádět za naší krátké činnosti v červnu my se sestrou Silvou. Jak jsme zjistili, dělal pan Rakimov bez oprávnění k této činnosti jen malé bílé výplně za 1500 Kč u snadno přístupných zubů, které byly vedle dentální hygieny bez patřičných nastrojů vítaným příjmem pro něj samotného a pani Šmilo. Sestru Rakimovi dělala nezletilá dcera pani Šmilo nebo technik Vitali z Prachatic. Také samozřejmě bez oprávnění k této činnosti. Dcera pani Šmilo prý uměla dělat dentální hygienu také. Rakimov a oční lékař Tokarenko měli na dentální hygienu prý rychlokurzy, které byly také Krajskému úřadu prý předloženy. Takové rychlokurzy ale neexistují. Domnívám se, že jde o podvrhy jako byla moje pracovní smlouva s mým falšovaným podpisem, což bylo policii Krajským úřadem i mnou nahlášeno. Takových podvrhů podvodnice Šmilo byla celá řada, kupříkladu zdravotní vysvědčení pro sestru Silvii Hulík z doby, kdy tam vůbec nepracovala a u údajné lékařky v Praze nikdy nebyla. Pani Šmilo snila také o tom, že Silvie bude dělat dvacet pacientů na dentální hygienu denně, k čemuž nechala přivést do svéhe ,,Centra preventivní mediciny“ zcela nefunkční zubařkou židli, jak již zmíněno, jako by šlo vlastně o docela normální čištění zubů, k čemuž ale na této soupravě netekla ani voda. Silvie měla také jezdit do dalších ordinací pani Šmilo dentální hygienu provádět, aníž k tomu byly dány sebemenší podmínky ve vybavení. Tyto její fantazie se už potom přestaly srovnávat se zdravým rozumem provozovatelky.

 

Protože jsme za svoji práci nedostali zaplaceno a přes četné upomínky jsme nebyli řádně ani zákoně hlášeni jsme svoji práci brzy v ,,Centru preventivní mediciny,“ které se ukázalo jako opravdu příkladná potěmikova vesnice s podváděním pacientů i úřadů ukončili.

 

Nápravu a pomoc jsme si slibovali s mojí bývalou manželkou od České zprávy sociálního zabezpečení a Inspektorátu práce i jiných úřadú včetně Ředitelství české policie v Českých budějovicích odkud nepřišla na naše stížnosti ani čísla jednací, ačkoli první stížnost na ordinaci Šmilo-Cerman ,,Pro Život“ byla odeslána doporučeně Ředitelství policie dne 14.07.2021 a policii ,,Čtyři dvory“ v Budějovicích osobně předaná stížnost už 27.06.2021. Jak se nám začíná zdát i tyto úřady se v České Republice podobají ,,Centru preventivní mediciny“ pani Šmilo a jejímu konglomerátu zdravotních zařízení. Také Okresní státní zastupitelství Jihočeského kraje spolu se jmenovanou českou policií České Budějovice neurazilo, jak se zdá, od bezpráví, komunických čachrů a korupce osvobozené země příliž dlouhou cestu k opravdovému státu práva a pořádku za který se naše země politiky už třicet let vydává. Nechci svůj blog ve zdělení pravdy k videu na youtube politizovat, ale myslím si, že k právnímu státu okamžité jednání na podvody a zneužívání nedostatků patří. Klamání veřejnosti a šlendrián zděděný po Rakousko-Uhersku a bolševismu k naší zemi bohužel ale stále patří také.

 

Po svém studiu v Německu a trřicetileté práci zubního lékaře tam jsem zjistil porovnáním, že zdravotní pojištění v České Republice celkem dobře funguje, což se ale vůbec netýká české stomatologie. Zvláště z ordinací v rukou nelékařů neodborníků se staly povětšinou firmy na tunelování nemocnočních pojištoven, což není nic jiného než okrádání občanů, kteří si tyto pojištovny pro uchování svého zdraví platí. Nepéče a katastofální stav rozpadajících se zubů našich občanů ještě mladého věku jsou obrazem letité neschopnosti všech předchozích vlád a jejich ministrů zdravotnictví. Pacienti se i před zubními lékaři za stav svých zubů sami stydí, dávají vinu sami sobě a přiton je na vině často neschopnost především zubařek, které mrtvé zuby tak dlouho ,,léčí“ až se po roce rozpadnou. Přitom i řetězcová zdravotní zařízení nelékařů mají teď dostat paušální platby na kartotéky, což zvýší jejich bezpracné příjmy bez jakýchkoli nákladů, ale v žádném případě to nezlepší péči ve stomatologii a nápravu u většiny pacientů majících zuby v dezolátním stavu. Místo vyhazování peněz pro zubaře za nic by pomohlo jak zubařům a hlavně pacientům připlácet na kvalitní péči a zubní náhrady a nikoli až tehdy, když už žádné zuby nemají a uspokojit je potom tzv. klapačkami zdarma, které nemají v dolní čelisti, sebelépe udělané, žádnou šanci držet. Nejvíce by jak pacientům tak i zubařům pomohlo zvýšení tarifů za dobře vykonanou práci. Ta dobře vykonaná práce má ale u nás jeden háček.

 

Nedostatečné studium zubního lékařství bez jakékoli praxe na pacientech i v zubní laboratoři a osumdesátiprocentní počet žen zubních lékařek s nejdelší mateřkou dovolenou v Evropě při oboru, který se nedá naučit jen z knížek jsou další příčiny nejhoršího stavu stomatologie v porovnání se standartem v zemích na západ od nás a zemí skandinávských, nemluvě vůbec o USA, odkud příchází do Evropy veškerá špičková technika, kterou si povětšinou ale poněkud netechnické ženy zubní lékařky nemají chuť a schopnosti osvojit. S kuchařkou v ruce se dá vařit, ale ne operovat a extrahovat zuby. Řev dětí a jejich šílený strach ze zubařů v Česku je také výmluvným důkazem středověkého přístupu k malým pacientům, kterého se po celý život skoro nikdo z nich už většinou nezbaví. Jak mají tzv. atestace pro komplikovanější práci absolventi zubního lékařství u nás získat je mi záhadaou, když neexistuje předepsaná doba pro asistenci u zkušených zubařů, jako kupříkladu v Německu nebo u nás u operujících chirurgů. Proto se lidé u nás třesou strachy skoro při každé extrakci zubu, ačkoli se drtivá většina dá provést naprosto bezbolestně bez cloumání kleštěma s hlavou pacienta. Školené sestry pracující u křesla se zubařem v Česku vůbec neexistují a pacienti dodnes u nás nevědí, že to tak má být. Vysvědčení sestry, která pracovala třeba v domově důchodců u nás zcela stačí. Školení na zadávání úkonů pro pojišťovny do počítače samozřejmě také nejsou a často nerozeznají který nástroj na jakou práci zubní lékař potřebuje.Vedle nedostatečné péče jsou zubní ordinace v České Republice tedy často neprůhledným kocourkovem. Těch několik špičkových ordinací s nejmodernější technikou povětšinou v Praze, které si málokdo může dovovolit, nemůžou českou stomatologii zachránit. Kvalita zubních ordinací u nás není schodištěm po které by se dalo stoupat, ale domem, ve kterém chybí celá patra bez výtahů.

 

V závěru objednané demagogické reportáže privátní, rádoby investigativní reportáže tzv. ,,Dikobrazu,, na youTube nazvané ,,Konfrontace“ reportér pronásleduje pracovnici Krajského úřadu paní Křížovou, která se snaží svědomitě konat oprávněnou povinnost kontroly v zubní ordinaci paní Šmilo, zaměstnávající stomatology bez oprávnění k práci v ČR a tedy i bez oprávnění zadávat skutečné nebo vymyšlené úkony zdravotním pojištovnám. Právě to chtěla paní Křížová na počítači kontrolovat, k čemuž oprávnění samozřejmě má. Když né ona, tak tedy kdo prosím? Během pronásledování už venku z budovy se reportér pani Křížové ptá, jestli je lékařka. Tím vrcholí absurdní divadlo inscenované majitelkou zubní ordunace nazvané ,,Pro Život“ paní Šmilo a jejího přítele, jednatele pana Jiřího Cermana. Paní Křížová jako kontrolní orgán Krajského úřadu nemusí být lékařkou, jako nemusí být žádný soudce odborníkem na finance, soudící finanční podvody nebo pochybení lékařů. Na to si může soudce i Krajský úřad pozvat znalce z oboru. To by měl reportér, který si říká investigativní vědět.

 

Co ale na Youtube reportáž nazvanou ,,Konfrontace“ jako absurdní komedii odhalilo, byla skutečnost, že se reportér zapoměl zeptat majitelky zubní ordinace paní Šmilo, jestli je lékařkou ona nebo manager zdravotního zařízení pan Cerman. To by nám totiž odhalilo další obří kapitolu otřesného stavu české stomatologie a podvodů s touto skutečností spojených.

 

 

 

Autor: Jan Hulik | úterý 2.11.2021 12:00 | karma článku: 14,89 | přečteno: 2348x
  • Další články autora

Jan Hulik

,,děti neberem"

,,Pane doktore moc Vás prosím, jestli by jste se mohl podívat mým dětem na zoubky,, řekla mi paní z Kaplice do telefonu. Šel jsem kolem sestřičky Elišky, když řešila problém maminky dvou a tříletého dítěte,

4.12.2023 v 9:00 | Karma: 20,81 | Přečteno: 894x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

ČT-24 pátek, 06.10. Devadesátka ve 20:07 ,,O zubech a Červené Karkulce.“

Všichni známe tu pohádku. Nejsou zubaři. Nejsou už dlouho a nikdo neví proč. Je to jako s těmi černými dírami v naší galaxii nebo pánem Bohem na nebi, který je nebo není, podle toho, kdo na co věří.

9.10.2023 v 19:40 | Karma: 21,85 | Přečteno: 612x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Jindřišky punčochy

Punčochy nejsou výlučně ženská část odívání jako podprsenka, ale beze sporu jsou sexy, i když běžně k vidění jsou jen částečně. Zajímavé je, že punčochy přivedli do módy muži.

12.1.2023 v 12:42 | Karma: 10,83 | Přečteno: 450x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

Potkali se u Kolína

Stalo se tak 12.12.2022 v týdeníku Respekt. Samotní tvůrci obálky jmenovaného časopisu si jistě neuvědomili, jaký se jim povedl v den vydání mnohovýznamový legrační a zároveň ironický obrázek

9.1.2023 v 14:26 | Karma: 12,11 | Přečteno: 399x | Diskuse| Ona

Jan Hulik

O Maturitě dříve a nyní

Kdy jsem si v emigraci po čtyřicítce uvědomil, že jsem vlastně studoval jen ve snaze vyrovnat se svému staršímu bratrovi, kterému jako chlapci se samými jedničkami matka nadržovala

23.9.2022 v 10:59 | Karma: 12,25 | Přečteno: 481x | Diskuse| Ona
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Neapol zasáhlo zemětřesení o síle 3,9. Ohnisko se nacházelo na svahu sopky Vesuv

27. dubna 2024  9:52

Oblast kolem sopky Vesuv nedaleko jihoitalské Neapole v sobotu ráno zasáhlo zemětřesení o síle 3,9....

Veřejnoprávní média by neměla mít zisk z reklamy, zní z Asociace komerčních televizí

27. dubna 2024  9:41

Mediální manažerka Klára Brachtlová už rok stojí v čele Asociace komerčních televizí (AKTV). Tu...

Bystroň tvrdí, že balíčky od Ruska nedostal. Stěžuje si, že se stal obětí kampaně

27. dubna 2024  9:12,  aktualizováno  9:25

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň se ohradil proti článku magazínu Der Spiegel,...

Kanada přispěje české iniciativě na dělostřeleckou munici. Přidá i na drony

27. dubna 2024  8:55

Kanada poskytne další peníze na ukrajinskou výrobu dronů a na českou iniciativu, jejímž cílem je...

  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik