Diskuse

Kapitulanti

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Takže v r. 1948 a 1968 byste dal přednost občanské válce před kapitulantstvím. Ti komunisté by se od válu nechat nevytlačili. A nebylo lépe si počkat, až se sami od sebe od toho válu nechat vytlačí?

A to vůbec nemluvím o tom, že tu fakt byl problém s Drang nach Osten.

0 0
možnosti
MB

M21i78l94a32n 61B69í21l89e20k

1. 10. 2019 14:26

"Celé Milovice i většina jiných posádek stála za presidentem. Kdyby došlo k nejhoršímu, tedy Benešem obávané občanské válce, měl za sebou i všechny sokoly, které by nebylo problémem okamžitě lehkými zbraněmi ozbrojit. Bolševici by tak měli nulovou šanci svůj převrat se všemi hnusnými následky uskutečnit."

Obávám se, že tak jednoduché to nebylo. Už od konce války v řadách armády působilo Obranné zpravodajství pod vedením Bedřicha Reicina, čistky probíhaly ještě před únorem 48, armáda byla de facto neutralizována (připraveno paralelní velení atd.). A to v situaci, kdy ministerstvo vnitro (tedy další silový resort) bylo v moci komunistů. Těm byly plně k dispozici i pohotovostní (pohraniční) pluky, cíleně budované jako oddané elitní jednotky. Únor 48 byl prohraný už daleko dřív...

4 0
možnosti
JH

J92a22n 42H74u21l91i90k

1. 10. 2019 19:56

Máte v mnohém pravdu pane Bílek, ale kdo prohrává bitvu už předem je zbabělec.Jistě Vám je z historie známo mnoho vítěství proti mnohonásobné přesile.Od Alexandra Velikého, přes Jana Žišku až třeba k těm Angličanům od Dankirchenu přes leteckou bitvu o Anglii ale hlavně té beznadějné situaci, kdy stáli osamoceni půldruhého roku proti Hitlerovi a americká veřejnost do války dvacet let po té první nechtěla.Pokud se nepletu, tak americký kongres schválil Rooseveltovi jen zcela těsně dodávky zbraní do Anglie.Rusové je potom dostávali za stejných podmínek, ale na rozdíl od Anglie nikdy nezaplatili. Ano, platili krví, ale to domluveno nebylo a často platili tou krví úplně zbytečně.

0 0
možnosti
Foto

Opomíjíte typicky český přístup, který bych za kapitulantství neoznačil:

Smrádek, ale teploučko.

1 1
možnosti
Foto

Kdo by si nechal rozbořit rodinný domeček?

0 0
možnosti
VH

Pan Beneš, nikdy na koni nesedě!!! Byl jen jeden. Pánové by ovšem byli nesedíce.

Doporučuje se používat přechodníky s rozvahou a znalostí.

1 0
možnosti
JH

J23a89n 33H53u24l50i25k

1. 10. 2019 18:43

Ach ta zlatá čeština.Děkuji, ale nevím jestli to nepopletl počítač, dnes je možné se na něj vymluvit.

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik