Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J26a40n 97H60u18l61i35k

9. 5. 2022 14:40

Děkuji za příspěvky, ale neměl jsem na mysli Puškina samotného. Tatjána se jakoby obrací na Rusy samotné. Evžen Oněgin je postava z díla, kterého si každý vzdělaný Rus váží. Bohužel je mnoho vzdělaných Rusů, kteří věří nesmyslným lžím nevzdělaného kágébáka Putina. Puškin sám měl říci, že Rusko v Evropě je omylem geografie. Ale jakým omylem se ocitli v Evropě všichni ti Gottwaldové a Husákové vedle jednoho z největších Evropanů Masaryka ? A to nemluvím o těch příšerných figurách jako byl Hitler s Goeblsem a jejich následovnících, vedle Kannta a celé té plejády německých myslitelů a vědců. A co Amerika, Donald a Republikáni? Není ten celý svět vlastně jen ovčín, když se vytratí rozumní ovčáci a místo chytrých psů učitelů začnou hlídat vlci?

1 0
možnosti
Foto

Myšlenkový potenciál celého lidstva je konstantní. Čím víc lidí, tím toho na jedince připadne méně. A vývoj mi jistě dává za pravdu.

V antice - pár desítek tisíc lidí, a kolik filosofů a myšlenek! R^

0 0
možnosti

Krásný Puškin 21. století.:-)R^

Jenže dění posledních měsíců či let mě proti mé vůli donutilo dívat se na věc i takto:

- - - - - - - - - -

"Puškin byl taky rusák."

- - - - - - - - - -

Např. jeho obrat v jedné jeho básni "jedový šíp Dagestán" nebyl už tehdy ničím jiným, než povzdechem příslušníka imperialistického národa nad jednou ne zcela úspěšně zvládnutou expanzí...;-)

2 0
možnosti
Foto

Puškin byl ještě navíc částečně BLM, prý po nějakém dědečkovi. :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik