Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J34a52n 36H87u71l56i38k

5. 12. 2023 9:04

Na pana Ticheru. Promiňte nesrovnávám dobu dnešní a protektorátní ale to ohraničení zorného pole na kterém mimochodem stál i komunistický režim celých čtyřicet let. Židé nebyli méněcenní lidé a děti nejsou otravná havěť. ,,děti neberem" z nich ale otravnou havěď dělá.Ta podobnost je přeci očividná pro toho kdo přemýšlí.

0 0
možnosti

J52a65n 40H86u65l51i28k

5. 12. 2023 8:42

Omyl, já děti beru, když ke mě chodí jejich rodiče, nebo se ke mně přihlásí!

0 0
možnosti

Nerozumím Vám, ale devastace zdravotní péče je grandiózní! Marně naši lékaři na tento současný stav upozorňovali před třiceti léty!

1 0
možnosti
Foto

Dcera nám svěřila vnuka, ať s ním jdeme k zubaři je v práci a nechce si brát dovolenou. Tak jsem vyrazili s manželkou do Enta Dent kam chodíme několik let a předem jsme se objednali. Vnuka si vzal primář, manželka s vnukem poslala takticky mě. Zubař vnuka posadil do křesla, povídal si sním řekl mu co mu bude dělat, ukázal mu kleště, kterými bude zub trhat, dal mu je do ruky. Ukázal mu loutku se zuby na které mu ukázal jak to proběhne. Pak vzal injekci, řekl mu, že to bude nepříjemné, že to bude štípat. Pak mu píchl injekci, vnuk jenom sebou trh. Pak mu řekl, až ucítí v pusince mravenečky, ať mu řekne a když byli mravenečkové vzal kleště a zub mu vytrhl. Vše v klidu, bez řevu.

1 0
možnosti

Měli jste štěstí na solidního lékaře, který přes veškerou devastaci zdravotní péče dosud funguje!

1 0
možnosti

Vy ovšem děti také neberete.

0 1
možnosti

Naprosto souhlasím s názorem, že odmítnout zubní vyšetření dítěti pacienta, který k zubaři pravidelně chodí a poctivě každý rok absolvuje i prohlídky je nehoráznost a sobectví.

Ale vaše srovnání s dobou protektorátu a tzv. méněcennými lidmi je hodně přitažené za vlasy. Důvodem, proč nedětští zubaři neradi ošetřují děti, je jiný. K dětem je nutno přistupovat poněkud specificky, v první fázi hlavně navázat kontakt a získat si důvěru. To každý zubař neumí. (Mezi námi - ani nezubaři to zhusta neumí.) A ještě jinými slovy: ošetřování dětského chrupu je prostě více práce za méně peněz.

1 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik