Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J32a50n 17H67u64l98i69k

7. 8. 2019 21:23

Změnil jsem plán, druhý díl vyjde už v neděli v deset a třetí ve středu. Dále potom pokračují listy z deníku rekonvalescenta.

0 0
možnosti

Početla jsem si, i hrubek jsem si všimla, ale pro mě byl podstatný obsah a ten byl moc bezva vzpomínkový, takové mám ráda.

Mi vaše chyby nevadí, někdo má článek bezchybný a totálně nezajímavý. Těším se na pokračování.

1 0
možnosti

J24a67n 98H23u71l49i74k

7. 8. 2019 19:02

Děkuji, nebudete zklamaná,ale musím tam dát zase jeden list ,,rekonvalescenta (neděle) a potom středa, neděle obě pokračování Oldřichova. Všechno je už napsané.

0 0
možnosti

J90a75n 54H28u83l21i36k

7. 8. 2019 14:59

Na pana Biceru. Článek je o mém dětství, podobném mnoha ostatním, s tou zvláštností, ze se odehrává pro naší zemi po velmi sporném tzv, odsunu českých ,,Němců" kam touto ,,trilogií" mířím a ve třetím díle chci přívést k vrcholnému zpracování a závěru. Není tedy o pani Merklové a já Vás ujišťuji, že jsem opravdu ani 2. světovou válku nezavinil, jak by jste se mohl třeba také domnívat.:-)

1 0
možnosti
Foto

Také netuším, proč do toho pan (resp. soudruh) Bicera montuje paní Merkelovou - do vypravování o dětství v Novém Oldřichově.

1 0
možnosti

J92a59n 93H26u53l97i77k

7. 8. 2019 14:41

Omlouvám se za ty sáňky letěli s měkým i, ale těch hrubek není tolik jak se může zdát, protože celý článek je o dětech a tam jsem nerozlišoval , jestli to byly kluci nebo holky, i když výprava se skládala jen z kluků, ale pořád jsme byly děti. Ach jo,ta čeština! Dále po čtyřiceti letech v Německu to už člověk nemá tak z zautomatisované. Mimo to jsem dislektik a skoro s celou švédskou královskou rodinou v dobré společnosti, jak si myslím.Tak si to pani Folýnová ještě jednou ,,přelétněte" a budete vidět, že těch hrubek tolik není.Přesto se češtinářúm omlouvám, že počítač neví, o kom je zrovna řeč.:-):-)

1 0
možnosti
Foto

Pane autore, blog jsem dočetl k větě týkající se sáněk. Oni nejeli, ale letěli. Do diskuze vstupuji kvůli otázce "co vidíte na A.M. vizionářského?". To, že chtěla udělat z Evropy druhou USA? To byl vizionářem i Lenin a spol., kteří chtěli udělat z celého světa "komunistický ráj". USE (United States of Europe) je od reality podobně odtržená vize i se stejným koncem naprosté zkázy sociální i ekonomické. Komunisty jste celkem pochopitelně nesnášel a A. M. si vážíte. Divné.

0 0
možnosti

Co je na tom divneho? Podle mne to za divne povazuji jen ti vecne vcerejsi. Mam byt konkretni a napsat ze synkove komunistickych funkcionaru a dedici jejich funkci? ;-(

0 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik