Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Taky si vzpomínám, když jsem jezdila k prababičce na statek, jak duchny byly pokryty jinovatkou a já prosila, aby zatopila v klubkách. Taková dobrodružství, jak o nich píšete, jsme neprožili, protože jsme museli pomáhat ráno s krmením zvířat, dopoledne s vařením a večer s úklidem. Všechno potřebné jsem se naučila a hlavně to, že všechno je práce. Vzbudil jste ve mně vzpomínky a proto jsou Vaše příspěvky užitečné. Lidé mají vzpomínat a rozpomínat se, jak žili naši předkové a pořád na něco nenadávat. Máme se mnohem líp, ale po druhé stránce, něčím za to platíme. Vnitřním klidem, zbytečným spěchem a znevážením poctivé práce. Děkuji.V .

0 0
možnosti

Pocetl jsem si, a vubec nemusel nijak obhajovat vas clanek. Asi proto, ze tomu opravdu tak bylo a ti, kteri vas s radisti napadaji tu dobu nepamatuji.

Vzpominm si, ze kdyz jsme prijeli k babicce, zimomrivy deda spaval sam na otomanu v kuchyni kde bylo teplo a muj tata na rozkladacim kresle tamtez. My ostatni s babickou v jejich loznici pod duchnama.

0 0
možnosti

J19a29n 90H72u29l19i39k

11. 8. 2019 21:14

Děkuji jako vždy pane Vokoun. Hezké dětství je velká pomoc do dalšího života.

1 0
možnosti

Díky, zase jsem si krásně početla, i moje babička měla jen peřiny, ve kterých se krásně spalo a hry venku s dětmi byly nezapomenutelné.

Jo a petadvacetnik byl na telefon do budky...

0 0
možnosti

J34a74n 48H94u14l83i93k

11. 8. 2019 21:11

Děkuji pani Dubcová, je vidět že máte rada život.

1 0
možnosti
  • Počet článků 86
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2088x
Autor se narodil dva roky po válce (té druhé) v Kolíně v rodině podnikatele, který se neskrýval se svým antikomunismem a odporem k idiotskému socialismu.Na rozdíl od většiny svých vrstevníků byl přes rádio Svobodná Evropa, které jeho otec každý den poslouchal, od útlého mládí pravdivě informován o událostech ve světě.Svého mimořádně jazykově nadaného otce si moc neužil, protože ten byl od jeho 8 let 10 let komunisty žalářován. Zcela logicky po okupaci v roce 68 autor emigroval do Německa kde vystudoval obor zubního lékařství a prožil většinu života. V Mnichově se setkává na přípravě ke studiu s Karlem Krylem, kterého několikrát navštěvuje při vysílání v rádiu a vzpomíná při tom na svého otce.Autor se charakterizuje obdivem k lidem, kteří dokázali jít vizionářsky proti proudu. Například takovým, jako je dnešní německá kancléřka Angela Merkelová.

Můj email je dr.hulik@gmail.com

Seznam rubrik